Fotoutställning!

Under förra året fick jag förfrågan att medverka i ett projekt där stylingen inte riktigt är vad jag brukar göra, och det var ett åtagande med blandade känslor!

Rivningsklara byggnader som bär på hjärtskärande historier både ljusa och mörka skulle, trots sitt förfallna tillstånd, få göra en sista skildring.
Fotograf Peter Engman har länge ruvat på en idé och velat göra något i dessa byggnader. Under arbetets gång har dock projektet ändrat lite banor från ursprungstanken, men resultatet kommer bli fantastiskt! Även Anja, aphfoto har medverkat i detta projekt och gjort en egen skildring av bilderna och jobbat till skillnad från Peter med effekter i photoshop för att testa en annan sida av effekter. Vi har provat olika fotostilar och arbetat olika mycket med bilderna för att hitta rätta känslan.

Mitt jobb i det hela var ju då att fundera ut hur stylingen skulle vara. Till skillnad från alla färgval och volymbyggande frisyrer blev det ett tvärt om tänk. Det gällde att framhäva linjer och skuggor som träder fram då man är trött och inte har ett så stabilt inre. Det är ju inte bara att sminka fram en psykiskt icke välmående person utan nu blev det även modellens stora utmaning att jobba med mimiklöshet och dålig hållning. Utstråla önskan om att inte finnas till. Lite stripigt hår på det så körde vi!!

Fick ett glatt samtal från Peter i veckan där han talade om att bilderna fått jättefin kritik så till hösten kommer det att bli en Fotoutställning av dessa!!!! Ska bli sååå spännande=)!Här ser du mer info från Peters hemsida; http://www.thordur.fotosidan.se/blog/75911.htm

Dessa bilder kommer från www.aphfoto.se ; http://www.facebook.com/profile.php?id=648608054#!/media/set/?set=a.2409011351265.2106428.1430664897&type=3
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback