Provuppsättningar

Hade en mycket trevlig kväll i Salongen med provuppsättningar på både en Baltjej och ett Brudpar. Det är verkligen lycka att träffa alla dessa underbara människor! Kan inte säga det nog många gånger, men det fyller mig med så mycket härlig energi!

Ser fram mot Baltjejen som kommer ha en superhäftig balklänning och jag hoppas hon känner att outfitén vi kom fram till kommer att göra helheten superb;)

Ser även fram mot Brudparet. Bruden har sytt sin klänning själv, och det bygger på 40-tals stil. Frisyren de valde kommer bli pricken över I ét för helheten.
Hon hade en supergo engagerad blivande make med sig som kom med förslag och goda råd. Såå fina med varann! 
Extra bonus är att jag kommer att få träffa brudens syster igen som jag gjort till brud för några år sedan. Hon kommer vara tärna denna gång och vill ha hjälp med hår och make up även hon. Det kommer bli en härlig dag, den ser jag fram mot!

Nu lite nattjobb på hospitalet så laddar vi sedan inför helgens bröllop i Rättvik. Ludvikaparet Cecilia & Niklas som kommer att vigas där och blir stylade på plats i Vikarbyn där de kommer att bo och ha sin fest. Hennes klänning är såååå vacker!! Hon har även gjort ett eget fint smycke att ha i håret. Kommer bli ett bländande par i det lovade sommarvädret!

Kram på er där ute, LHittade en bild från arkivet från brudens syster Elin, nu blivande tärna;)


Black Metall

När jag och Anja hade vår "modell för 1 dag tävling" fick vi även in önskemålet Heavy Metal-sminkning från Lillis. Anja kunde inte riktigt släppa det önskemålet utan kontaktade Lillis för en session.Lillis före start:Jag fick äran att sminka först en mjukare look och sedan en ALL IN look. Och som alltid njuter jag över att få göra alternativa make upér. Då får man vara extra kreativ;)Jag ser verkligen fram mot när Anja jobbat färdigt med dessa, då hon är en fena på photoshop och extra effekter! Hon har som plan att "sätta" in Lillis en passande miljö!

Bjuder på lite behind the sceen bilder här, annars finns fler smakprov på fb-sidan. StyLinda =)

Snart är det även dax för finaste Fatima och ladda inför Geisha-shootet med, nu står träden snart i full blom!

 

 

 

 

 


... Skitiga Män ;)

Hmmmm.... skitiga män ja! Det är något särskillt med skitiga män.
Sist jag samarbetade med Anders var det latexbrud från topp till tå. Denna gång fick jag lorta ner modellen Rickard från topp till....tja inte riktigt tå.

Anders, (anderserikssonphoto.blogspot.se) är mycket trevlig och proffsig att samarbeta med. Levererar alltid inspirationsbilder och tydliga önskemål över hur han vill ha sina sessioner. Han har ett "helhetstänk", fixar och grejar med rekvisita så att inget blir "halvdant"

Här bjuder jag på behind the sceen bilder och jag ser fram mot att se resultaten!!=)

Kanske ska informera att det är Android telefonen som står för den fina bildkvaliteten...... :/


1 års jubileum i Salongen

Ja, 1 år har gått sedan Jag, Anneli och Britt gick ihop och öppnade en Salong tillsammans. Anneli som haft Anneli´s Hud & Make up tidigare men som tagit ett uppehåll pga sjukdom har varit den drivande i detta och är en oerhört proffesionell kvinna! Hon vet vad det innebär att driva butik och har en gedigen bakgrund som säljare. Kan inte annat än att beundra henne och önskar att jag kan snappa upp ett och annat från denna kloka kvinna ;)

Britt är lugnet i Salongen. Sitter oftast på den klokaste lösningen och tar ner oss på jorden mellan åt när både jag och Anneli spinner runt i ekorrhjulet lite för fort. Vilket händer lite då och då eftersom vi båda har förmågan att dra på oss extra mycket utan att hinna känna efter hur mycket jobb det innebär för oss. Vill vara med överallt men någonstans bör det finnas begränsningar över hur mycket man kan medverkra på;)

Jag själv är den mest förvirrade i trion. Jag var tokladdad när vi drog igång detta och hade en helt annan vision än vad jag står med för facit idag. Jag hade hoppats kunna gå ner i procent på mitt ord. jobb och hittat en balans mellan dessa två yrken jag har, men det var lättare sagt än gjort. Timeíngen var kanske inte den bästa med att stå med nybyggt hus vilket innebär lite högre kostnader än tidigare samt att jag har 2 skolgrabbar som jag vill ägna min tid åt. 
Det blev istället mer tid på ordinarie jobbet och all övrig tid i Salongen. Vinterhalvåret har varit tufft för mig. Trots att jag utför behandlingar så som vaxningar/ögonpaket/make up rådgivningar så har jag inte det kundunderlaget som krävs för en regelbunden inkomst.
Min nisch är Bröllop och den sässongen är ju inte helt oväntat mest sommartid och då blir det ett högt tryck för mig tre/fyra månader. Det är även betydligt fler fotosessioner då med, vilket gör att det är riktigt svårt att få tiden att räcka till mellan åt.
Att brinna för något men inte satsa helhjärtat kan vara svårt. Jag som under så många år nu halvsatsat hela tiden. Jag står fortfarande och väger. Har dåligt samvete för mina kollegor då teamet inte fått bli som det var tänkt, har dåligt samvete för familjen för att jag jagar någon sorts karriär och vill jobba med sådant som gör mig lycklig. Det är jobbigt att ha en vision och önskan men att samtidigt vara realistisk och inse att det är ändå inte har den högsta prioriteten. Familjen betyder ändå allt och det är viktigast att vi har det bra tillsammans.

Jag är lyckligt lottad som har en underbar man/sambo som stöttar mig massor. Utan honom hade detta aldig varit möjligt. Han och barnen är det finaste jag har.
Tack vare dom och min övriga familjs stöttande kämpar jag mig vidare. För vem vill ge upp bland det roligaste man vet?!? Att ha sin hobby som sitt yrke! Jag är alltid fylld med energi och lycka efter ett möte med en kund el efter en fotosession där jag fått utlopp för min fantasi och kreativitet. Bröllop flera ggr/år är en underbar upplevelse att få vara delaktig i. Ett nöjt, lyckligt och tacksamt brudpar är grejer det=)

Nu fick ni en liten inblick i mitt liv och jag hoppas ni fortsäster följa, stötta och nyttja mina tjänster även framöver! Trots att det låter slitit och jobbigt många gånger så är det ju detta jag vill!!!

Kram på er alla=)

SEMESTER!!!!!

Halloj där ute, vet ni vad...... Jag blir lite oanträffbar fram till den 22/5. Jag åker nämligen på SEMESTER!!!!!=) Jag och min kära syster och underbara mor åker till Azorerna. Där kommer vi förhoppningsvis ha lite färre regndagar än här hemma (håller tummarna håårt!) Jag ska vila upp mig ordentligt och ladda rejält för sommaren här hemma och allt vad den innebär=)

Ha det gott och maila mig om det är något så svarar jag så snart jag kommer hem!

Adeus=)


Lördagens Bröllop

Alla bröllop är verkligen unika! Det finns många varianter på hur denna stora dag kan formas. Allt från väldigt litet och privat till mega-pampigt med hundratals gäster.

I lördags hade jag ett familjärt bröllop där utmärkelse inte var nr 1. Bruden som normalt sett oftast bär enbart mascara ville ha en mycket diskret make up. Det fick bli en hållbar bas med skira toner aprikos både i rouge/läppglans och på ögonen. Jag använde mycket diskreta lösögonfransar för att få lite intensitet i blicken.

Brud make up är verkligen det svåraste. Jag vet hur mycket som krävs för att det ska bli bra på foto men samtidigt är det bruden som har det avgörande beslutet, Självklart! Det är deras dag och bruden ska känna sig bekväm och vacker hela dagen och inte bara på bild. Det är ju inte meningen att vara någon annan på sin stora dag!
Det är väldigt bra de gånger jag och fotograf Anja (www.aphfoto.se) har gemensamma bröllop för då brukar vi lägga provuppsättning och pre wedding fotograferingen samtidigt. Då lägger jag en foto make up som för den ovane kan bli en chockartad upplevelse när de ser sig i spegeln. Men när bildresultaten kommer har de chans att själva avgöra vad som är det viktigaste under bröllopsdagen.

Det som jag alltid säger; Är inte bruden/brudparet nöjd, är heller inte jag nöjd!

Det är er dag, jag är ett bollplank och smakråd som utför era önskningar så gott jag bara kan=) Och det är verkligen lycka när mitt uppdrag är slutfört, då man innan avsked får se de glada förväntansfulla ansiktena som är ett steg närmare vigselakten=)

(I väntan på godkännande från Brudparet har jag lovat att inte publicera några bilder ännu)

Ha en underbar helg, och hoppas solen vill hälsa på oss lite snart!!! Kram

Laddar....

Åh nu står det inte på.... snart drar "bröllopstiden" igång ordentligt! Lever fortfarande på det fina vinterbröllopet jag hade i januari. Men nu drar äntligen vår och sommarbröllopen igång. En hektisk men helt fantastisk tid väntar mig då det gäller att puzzla ihop ordinarie arbete med familj, vänner, träning, konsultationer, modellfoto, salong tillsammans med alla bröllop. En intensiv period som är värd att kämpa för då den trots allt är väldigt kort.

På lördag har jag och Anja, aphfoto åter ett gemensamt bröllop. Det med ett par som bor i Enskede men där brudgumen härstammar från dalatrakten. Ett väldigt typiskt brudpar för mig och som de säger: det är så skönt att du gör båda delarna. Både hår och make up så man får göra allt på samma ställe! Stylingen blir i Salongen och de fortsätter sedan därifrån för vigsel i Gagnefs kyrka.

Men innan dess ska jag hinna med en fotosession med Anders, lyckyofsweden med där vi denna gång har en manlig modell som minst sagt ska skitas ned inför fotograferingen. Håll utkik efter bilduppdatering=)